De kroniske sykdommene – Herings oversikt

I et av forordene til Hahnemanns De kroniske sykdommene – deres særegne natur og homøopatiske behandling skriver Constantine Hering blant annet:
«Det er ikke en enkel sak å velge middel på grunnlag av symptomer. Det viser seg gang på gang ut fra den måten både nybegynnere og leger av den gamle skolen som begynner med homøopati, jobber. De forholder seg hele tiden til sykdomsnavn og gir for eksempel ett spesielt middel ved skarlagensfeber bare fordi noen andre hadde funnet det nyttig; eller ett bestemt middel ved lungebetennelse bare fordi det tydelig har kommet frem i et tidligere tilfelle; mens Hahnemann lærer oss at, bare fordi et middel har hjulpet før, er det ingen grunn til at det samme midlet skal hjelpe på nytt ved en lignende sykdom. Det er symptomene og ikke navnet som peker i retning av det mest passende middel.»

Chronic Diseases – Hering’s overview
Medicine cannot explain why some symptoms resolve quickly of their own accord (i.e. acute illnesses) and why others don’t resolve, so known as chronic diseases. Only Dr Samuel Hahnemann has postulated a theory and a practical solution to chronic diseases which he explains in great detail in this volume.

Publisert av Stephen Blendell
på Homeopathy: The Art and Science of Medicine