Dyp muskelmassasje eller lettere avspenningsmassasje – alt etter behov og helsetilstand.

Jeg retter meg etter Helsedirektoratets smittevernveileder som gjelder helsevirksomheter med én-til-én kontakt under behandlingen.

Se gjeldende Covid-19 smitteverntiltak før du ankommer Helsesenter i Bergen.

Se priser/takster

Online timebestilling homøopat Svein Johannessen

Fysiske belastninger, skader eller psykisk traume og stress kan føre til unødige blokkeringer og spenninger i kroppens muskler og vev. De spente partiene blir ofte ømme og smertefulle, og kroppens selvregulering og restituering hemmes. Da kan massasje være tingen.

Behandlingen benyttes for å forebygge eller lindre og dempe symptomer ved akutte eller kroniske sykdommer og styrker kroppens immunforsvar og evne til selvhelbredelse.

Massasje øker blod- og lymfesirkulasjon, strekker muskler og løser opp arrvev, øker bevegelse i leddene og stimulerer nervesystemet. Massasje øker tilstrømning av næringsstoffer og tømming av avfallsstoffer i muskler og vev. Massasje stimulerer de sensoriske reseptorene i huden og det underliggende vevet. Jfr. NOU 1998:21 Alternativ medisin

Ved hjelp av massasje av kroppens muskler og vev løses spenninger i ømme partier opp og fører til avspenning, forbedret sirkulasjon og bedre funksjonalitet. Rygg, skuldre, bryst, mage, nakke, overarmer, sete, lår og legger behandles.

Avspenningsmassasje
er en lettere massasje uten dyptgående grep. Teknikken er mer overfladisk og passer godt dersom du bare ønsker å slappe av eller har smertefulle og ømme muskler. I visse tilfeller tilsettes eteriske oljer for økt effekt.

Dyp muskelmassasje
består av strykning, knaing, tøyning og friksjon, samt trykk, vridninger og strekk av muskler og vev. Som navnet tilsier, går denne massasjen dypere inn i muskler og vev.  Du vil kjenne det godt, men styrken tilpasses individuelt slik at massasjen ikke oppleves som ubehagelig. Også her tilsettes i visse tilfeller eteriske oljer for økt effekt.

behandling

Neurowave Tapper™
Dersom hensiktsmessig, supplerer jeg i enkelte tilfeller massasjen med tapping (taponement) ved hjelp av en mekanisk Neurowave Tapper™ som skaper vibrasjon og mekaniske bølgebevegelser i soner og ømme punkter, slik at blodgjennomstrømming og sirkulasjon blir ytterligere forbedret.

Påkledning
Ved bruk av Neurowave Tapper™ kan du være påkledd med ledige klær eller tildekket. Ved muskel- eller avspenningsmassasje er det en fordel at områder som skal behandles ikke er tildekket. Se egne rutiner ved behandling av barn og ungdom.

Kontraindikasjoner
Jeg gir ikke dyp muskelmassasje eller tapping med Neurowave Tapper™

  • ved akutte inflammasjoner
  • ved blødersykdom
  • ved nylig kortisoninjeksjon
  • ved maligne sykdomstilstander

Ved allergier unngås bruk av eteriske oljer.