Mannehelse

Menn har en tendens til å legge lokk på helsemessige plager

Vi snakker ofte om kvinnehelse, men hvordan står det til med mannehelsen?

Undersøkelser viser at menn i stor grad overser symptomer på sykdommer og vegrer seg for lenge før de oppsøker lege eller annen terapeut. En konsekvens av dette er en mer usunn levemåte og at menn utvikler unødvendige plager og smerter og økt risiko for sykdom og for tidlig død. Ifølge Folkehelseinstituttet er to av tre som begår selvmord i Norge, menn.

Menn deler sjelden sine innerste følelser og tanker med andre. I stedet kapsler vi inn vår emosjonelle side og legger lokk på helsemessige plager, seksuelle drifter, økonomiske problemer, angst, sorg og smerte til det siste. Ikke sjelden fører slikt til depresjon, mangel på energi, ensomhet og opplevelsen av å være uten venner og nettverk. I tillegg kan man i alle miljøer oppleve mekanismer som utstøting, avvisning, mobbing, overgrep og krenkelser.

Homøopati og massasje

Som terapeut og godt voksen mann er jeg spesielt opptatt av menns fysiske og mentale helse og tilbyr homøopatisk behandling og massasjeterapi. Homøopati påvirker hele organismen og styrker immunforsvaret. Massasje øker blodsirkulasjonen og forbedrer smidighet og bevegelsesevne i muskler og vev.

Både homøopati og massasje påvirker den generelle helsetilstanden og kan benyttes både ved akutte og kroniske plager – av menn i alle aldre. Behandlingsformene er skånsomme og stimulerer kroppens funksjoner og sensibilitet, uten risiko for alvorlige bivirkninger. Selve behandlingssituasjonen skaper i tillegg en fin ramme for samtaler i trygge omgivelser

Se gjeldende Covid-19 smitteverntiltak før du ankommer Helsesenter i Bergen.

Konsultasjon Foto: AdobeStock

Noen å snakke med?

Ut fra faglig kompetanse og erfaring fra eget levd liv, mener jeg å ha en viss forutsetning for å kunne sette meg inn i og forstå problemstillinger som dukker opp i et livsløp fra ung til eldre mann. Ut fra egne erfaringer – som gutt og mann, som bror, kjæreste, ektemann og samboer, som far og bestefar, onkel og kollega – vet jeg hvor viktig det er å kunne møte likesinnede i vanskelige perioder.

Jeg ønsker derfor å skape et alternativ – et rom der man kan få luftet problemstillinger, på egne vilkår og i trygge rammer – der ingenting verken er for dumt å stille spørsmål ved eller for flaut å snakke om. Et rom der man ikke er tilgjengelig for omverden. Et rom der man kan slå av telefonen, ta en pause fra sosiale medier og nyheter. Et rom der man kan slappe av og puste ut, skjermet fra ytre stress.

Vi trenger alle noen som kan lytte og forstå hva man prøver å uttrykke. Vi trenger alle noen å være stille sammen med.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale eller rådføring.

Helsesenter i Bergen er vi flere terapeuter med ulike tilbud som kan være gunstig for en helsemessig bedre hverdag.

Relaterte artikler

Relaterte nettressurser